Supernanni

januari 27th, 2017 by Nanni

V E G G I E

Som många kanske redan vet så är jag ju ”vegetarian”. Jag inte är en riktigt vegetarian, jag äter fisk och skaldjur och ibland fågel, men jag äter inte nöt eller fläsk. Anledningen? Etiska skäl. Jag tycker det är jättegott med kött men jag tycker inte det är rättvist och jag vill inte stötta industrin så ibland får man sätta sig själv åt sidan. Och jag vet att exempelvis kyckling- och äggindustrin är fruktansvärd och så småningom kommer jag att sluta med det också. Jag tror dock inte på att man kan göra en sån stor livsförändring över en natt och sen hålla det resten av livet, så jag tar babysteps. Jag slutade med nöt och fläsk i slutet av juni 2016 och har inte ens smakat på det sen dess.
Min kortsiktiga plan, alltså under 2017, är att även ta bort fågel och endast äta ägg som jag vet vart det kommer ifrån och där jag vet att hönsen har det bra, typ en närliggande bondgård.
Min långsiktiga plan är att jag i framtiden kommer att äta alla typer av kött igen, men kanske bara någon gång om året och då köpa det själv på en bordgård eller liknande. Alltså inte kött från en vanlig mataffär, jag kommer absolut inte stötta massproduktionen och masskonsumtionen.
Men helt ärligt så hoppas jag att jag inte kommer vilja äta kött igen, men som sagt så tror jag inte på drastiska och permanenta beslut. Sätter man ett godisförbud så blir man förbaskat sugen, samma gäller detta. Jag vill känna att jag VÄLJER detta varje dag, inte att jag förbjuder mig själv.

Med det sagt så bjuder jag här på ett supergott och superenkelt pytt i panna á la Nanni-recept (ca 300kcal)
Till en stor portion använde jag:

• två morötter

• en rödbeta

• (en potatis, jag hade dock ingen hemma)

• en gul lök

• färsk timjan

• salt & peppar

• ägg

Hacka morötterna, rödbetan och potatisen i små kuber. Stek på låg värme så det bli mjukt rakt igenom och tillsätt löken efter halva tiden ungefär. Krydda med salt, peppar och timjan och stek tills du får en fin yta. Stek ett ägg till, SUPER ENKELT!

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

Comments

One Response to “V E G G I E”
  1. Snart hoppas vi att vegetarianer inte ska behöva förklara och motivera sitt val. Precis som köttätare inte behöver. Det kanske till och med bli tvärtom. Köttätare får försvara sina val.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>