Supernanni

Archive for the ‘I N R E D N I N G’ Category

februari 6th, 2017 by Nanni

P S

Ikea har ju släppt sin nya kollektion PS, såhär säger Ikea själva om kollektonen:

”IKEA PS 2017 är för alla som vill gå sin egen väg. För fritänkare som vägrar att fastna i ekorrhjulet och som inte bryr sig ett dugg om vad andra tycker. Som inte ber om tillåtelse eller väntar på godkännande. Som väljer friheten och de möjligheter den erbjuder.”

Kollektionen är inte riktigt min stil MEN en av deras nya möbler är en stor gungstol som jag verkligen föll för. Den ser sååå skön ut, jag vill bara krypa upp i den och ta en powernap!

Klicka på bilden för att komma till hela sortimentet

ikea-ps-gungstol__0486066_PE621860_S4

 

februari 1st, 2017 by Nanni

D R Ö M S T O L A R

Alltså min kärlek för stolar bara växer och växer. Jag håller på att kika på nya stolar/fåtöljer till balkongen men glider in på sidospår hela tiden så nu har jag hittat massa stolar jag vill ha. Här är tre favvisar (klicka på bilderna för att komma till köpställen):

p.001-41924 

ells_0132563_15155
foto_2015-08-13_18_57_11_0
Om ekonomin ändå hade tillåtit en sån här pärla ↑. En vacker dag ♥

 

januari 30th, 2017 by Nanni

F O R M G I V A R E

ÄNTLIGEN MÅNDAG IGEN!
Alltså jag älskar måndagar. Jag försöker ju tänka att söndagar är den första dagen på veckan, så du får börja veckan med en ledig dag där du får slappa, planera och förbereda så du är redo för veckan, och jösses vad det funkar för mig. Det är så otroligt lätt att lura sin hjärna till att må och känna så du VILL må och känna. Så nu känner jag att jag fick börja veckan med en heldag med gos med min fru och våra små tjejer (katterna) och idag fortsätter plugget, kan det bli bättre?

Så nu sitter jag här åter igen i min rosa morgonrock och kaffekoppen i högsta hugg och loggar in på elevsidan för att starta lektion 3, kända formgivare, förstår ni vad kul??? Och imorgon ska jag till jobbet och baka en smarrig kaka och spela bingo med mina fina gamla ♥

Här är två Nannifavoriter som aldrig kommer gå ur tiden:

ARNE JACOBSEN
Här är danska Arne Jacobsen och den fiiiina fiiiina rosa jubileumsstolen, 60år efter lanseringen av stolen ”sjuan”. Alltså jag vill haaaa!

arne-jacobsen

Arne_Jacobsen_3107_stol_60_år_jubilæum_pink

GEORG JENSEN
Ännu en Dansk, Georg Jensen, och den vackra ljusstaken Cobra.

Skärmavbild 2017-01-30 kl. 08.37.36

Cobra-ins

Dessa två fantastiska formgivare och 33 stycken till ska jag nu läsa om. Dags för en till kopp kaffe!

 

januari 26th, 2017 by Nanni

S O V R U M S V Ä X T E R

God morgon världen! Hoppas ni mår bra idag ♥

Jag är ju Nyhetsmorgons mest trogna tittare, jag har ALLTID det i bakgrunden och hade gärna önskat att det hade pågått hela dagen haha. Förra veckan när jag kikade så var trädgårdsmästaren Linda Schilén där och pratade om växter som renar inomhusluften och som är bra att ha i sovrummet och snabbt som sjutton tog jag fram datorn och skrev ett utkast.

Självaste NASA har faktiskt forskat fram hur man kan rena luften i rymdfarkosten så att astronauterna inte ska bli koldioxidförgiftade. Dom har tagit fram växter som är extra bra på att ta tillvara på koldioxiden som vi andas ut och omvandla det till både näring till sig själv och syre till oss människor.
Grönbladsväxter är, enligt NASA, bäst på att ge oss fräsch luft. Anledningen är att dom har stora blad med ”porer” som tar upp gifter som finns i luften och omvandlar det till näring och syre, så desto större bladen är desto effektivare är dom!
Här är fem kanonväxter till sovrummet (och för ovana/slarvpellar då dom är väldigt lättskötta):

FREDSKALLA

rensa-luften-fredskalla

Fredskallan ligger i topp på NASAs lista av växter som renar luften. Den är även väldigt lättskött och kan stå en bit in i rummet då den inte behöver direkt solljus. Ni med katter får dock vara försiktiga då fredskallan är giftig för dom, ställ växten där dom inte kan komma åt den!

SVÄRMORSTUNGA

e7399a8a5172f1a63fcd27ff9e0e05fc

Svärmorstungan passar jättebra i sovrum så den syresätter luften väldigt bra. Den kan stå vart som helst i sovrummet då den tål mörker.

MURGRÖNA

978de626f5b80173b100b0ee4652785b

Vill man öka luftfuktigheten inomhus bör man välja växter som vill ha vatten ofta, då släpper dom ifrån sig fukt. Murgröna är en sådan växt. Behöver inte stå i direkt solljus men klarar inte av för mörka rum. Vill stå svalt under vinterhalvåret.

BRÄKEN

cb64d146471758a313ec8d9dc0080a55

Bräken är en sorts ormbunke. Den står gärna i skugga och vill duschas av ofta.

GULLRANKA

dsc_6211_54aa88389606ee073ecfeb1a

Gullrankan är lättskött, snabbväxande och motståndskraftig och vill gärna stå i skugga. Även denna är giftig för katt!

Alla dessa växter vill ha mycket vatten men inte så ofta, tål att ”glömmas bort” ibland. Bladen duschas/torkas av regelbundet. Vill ha en svag dos näring vid varje vattning. Vattnas inte lika mycket på vintern.

Nu finns det ingen ursäkt längre, detta klarar ALLA! Iväg med er och skaffa lite Gullrankor och Svärmorstungor :D

Källor: HÄR, HÄR och HÄR

OBS!!!!
Det finns många växter, både krukväxter och snittblommor, som är väldigt giftiga för katter. Vissa växter är så pass giftiga att njurarna kan ta sådan skada att katten inte överlever, medan andra växter bara har en irriterande växtsaft så att katten kräks upp det den tuggat i sig. Det är en MYT att katter vet vad som är farligt för dom och att dom inte tuggar på det, DOM TUGGAR PÅ ALLA VÄXTER! Så det är ditt ansvar och din uppgift att se till att inte köpa sådana växter eller se till att ha dom otillgängliga för katterna.

Agrias hemsida kan du läsa om vilka växter som är giftiga samt hur/på vilket sätt dom är giftiga.

januari 23rd, 2017 by Nanni

T R E N D E R

Eftersom jag aldrig varit på Formex tidigare så vet jag inte hur det såg ut förra gången eller gången innan det. Så jag tänkte när jag kom dit att jag går in och bara tittar och analyserar, vad ser jag? Finns det något som återkommer i flera montrar? Något material som sticker ut? Här är några trender jag uppmärksammade.

ROTTING
Rotting fanns i nästan varenda monter. Det var stolar, fåtöljer, korgar, hängstolar, lampor mm. I alla olika färger. Jag ÄLSKAR rottingtrenden!

fullsizeoutput_128

MÄSSING
Mässing-eran fortsätter. Koppar däremot fanns det inte mycket av, jag hittade bara koppar på några enstaka ställen. Mässing däremot är fortfarande en storfavorit!

39931077462fa844ae3b0284eb8155b3

PASTELLER
Ååh vad jag älskar pasteller! Pastellrosa och pastellgrönt fanns överallt. I textilier, porslin, vaser mm.

fb833f73793b03dff181fde5cbb8152a

AMPLAR
Amplar fortsätter vara trendigt. Det fanns mängder av olika amplar och jag är helt inne i dem i glas eller metall. Även hängande ljusstakar fanns det mycket av, superläckert!

66b338d58b6a2bc77db7647ab3c72519

FURU

Furu och ljusa träslag fanns överallt. Det mörkbetsade träet (som jag länge varit förtjust i) verkar ha tagit en paus och det ljusa moderna har tittat fram. Jag har verkligen fått upp ögonen för furu igen efter mässan!

fullsizeoutput_127

Bilder från Pinterest

januari 19th, 2017 by Nanni

P L U G G D A G

God morgon! Eller det kanske är för sent för att säga morgon? Jag sitter i alla fall fortfarande i pyjamas (och är inne på den tredje koppen kaffe) trots att jag varit vaken i flera timmar och pluggat. Det är det bästa med att plugga hemifrån, att man kan sitta i pyjamas och ta allt i sin egen takt. Så länge man har självdisciplin och inte börjar söla, ajabaja! Jag känner dock att det är omöjligt att börja söla i mitt fall eftersom det är så jäkla kul! Jag får nästan hejda mig för att inte sitta och plugga hela tiden :D

Jag har suttit hela morgonen och renskrivit en intervju jag gjorde med min bror inför en skoluppgift. Uppgiften handlade om att jag skulle göra en färgsättningsanalys. Det passande är ju att vi snart ska inreda hos honom så jag passade på att fiska lite om vad han tycker om för färger och material och så, även om uppgiften bara var hittepå så kunde vi passa på att gå igenom hur han faktiskt vill ha det.

d76221a77c3d9d4017f7a5e9b6b69347Inspirationsbilden till uppgiften blev ett rum hos grymma inredaren, stylisten och fotografen Daniella Witte som har ett helt fantastiskt hus. Ett drömhus skulle jag säga! In och kika här!

 

januari 18th, 2017 by Nanni

F A V O R I T E R

Alltså WOW vilket paradis! Jag gick runt på Formex i flera timmar och bara njöt! Fotade massor så här kommer några favoriter. Kommer skriva ett inlägg i veckan om några trender som framkom tydligt på mässan, jag märkte att vissa saker fanns i nästan varje monter, och som grädden på moset så är det material och färger som faller det mig precis i smaken!SAMSUNG DIGITAL CAMERASAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

 

januari 13th, 2017 by Nanni

D O N E

Lektion 1 är nu avklarad och inskickad, den har varit sååå rolig.
Det var mest en introduktion så det va ganska ”lätta” uppgifter och man fick ganska mycket fria händer men det har varit såå kul! Ska ta en ledig helg nu och sen på måndag ska jag hugga in i lektion 2 som handlar om färgsättning, längtar redan! Kommer flyga upp när larmet ringer hihi.

Här är lite bilder jag använt i mina inlämningar hittills.

fullsizeoutput_86
b7932f567299d52cb46a2adfefe3d087
f981a3f807317aa969d3d40357b1921c
f6b1a6c570375f61f34059a531ad76b3
5c9bbc04c0c07071b4974cd4562bb154
fullsizeoutput_6c

januari 4th, 2017 by Nanni

H O M E S T A G I N G

Asså dessa första uppgifter som jag gjort nu har varit såå roliga! En uppgift var att jag skulle styla mitt sovrum inför en försäljning utan att köpa in nytt utan endast använda saker som finns i hemmet.
Ni som känner mig vet att förebilden inte är så det ser ut i mitt sovrum, jag tycker om att bädda fint och ha växter och levande ljus men jag ville att det skulle bli kontrast mellan före- och efterbilderna så jag ”fulade” till rummet lite och gjorde det tråkigt innan jag stylade det :D

FÖRE
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

EFTER

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Några sovrumstips:

Gröna växter!
Jag vet inte om det är något jag inbillar mig eller om det finns någon vetenskap bakom detta men jag tycker att rummet känns så mycket renare med gröna växter. Som att växten skulle rena luften på något sätt. I vilket fall, köp en växt till varje fönster och varje byrå för sakens skull, vi mår bra av lite natur i våra hem!

Snittblommor!
Köp en bukett tulpaner på väg hem från jobbet på fredag och njut av en vacker syn när du öppnar ögonen i helgen, det finns inget bättre! Läs mina tulpantips så håller dom kanske till nästa helg också.

Bädda!
Jag bäddar sängen varje dag. Jag får panik om jag tittar in i sovrummet och sängen ser ut som ett bombnedslag (jag vet vad du tänker nu mamma, ”så tänkte hon minsann inte när hon bodde hemma!” haha). Jag ser alltid till att sängen ser inbjudande ut (kanske därför vi går och lägger oss så tidigt om kvällarna?).

Undvik speglar!
Speglar i ett sovrum får en lätt att känna sig iakttagen, som att det är någon mer i rummet än du (och din partner (eller någon annan inbjuden gäst)). Mindre speglar, som vid ett sminkbord eller liknande går ju ann men en helkroppsspegel skulle inte få mig att känna mig lugn och trygg när jag ska sova i alla fall!

En tv, MEN!
Det blev ett stort ”men” där eftersom en tv i sovrummet både kan hjälpa och stjälpa. Jag har läst att par med tv i sovrummet har mindre närkontakt med varandra, men jag börjar fundera på om det verkligen kan stämma? Jag som ÄLSKAR morgnar och gärna vill gosa till nyhetsmorgon med en kopp (eller kanna) kaffe i flera timmar skulle ju mer än gärna göra det i sängen tillsammans med min fru istället för soffan! Se dock upp för fällan där en av er ligger och kollar på film hela nätterna och stör den andre, ajabaja!

Så, det var några nannitips till sovrummet, hoppas jag lyckades sälja in tulpanerna bra där (tulpangalen? va JAG? näääää) haha :D

♥♥♥

 

december 29th, 2016 by Nanni

B j Ö R K A N D B E R R I E S

Så snyggt att ha handtvål och handcréme på handfatet, det ser så välkomnande ut! Dessa från Björk and Berries fick vi i julklapp ♥

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA
SAMSUNG DIGITAL CAMERA